Loppusuora lähestyy – kiri alkaa

Vaalit alkavat olla ovella ja kampanjat käyvät täysillä kierroksilla. Jo alle kahden viikon kuluttua on pöly laskeutunut vaalikenttien ylle ja spekulaatiot kaupunginhallitusten ja lautakuntien kokoonpanoista käyvät täysillä kierroksilla.

Kuitenkin näin kampanjan keskeltä katsottuna nuo kaksi viikkoa näyttävät erittäin pitkältä ajalta. Piraattien kampanjat ovat saaneet aikaan positiivista pöhinää monin paikoin ympäri maata. Eikä suotta! Piraateilla on näissä vaaleissa erittäin hyvät mahdollisuudet tehdä läpimurto ja päästä valtuustoihin monilla paikkakunnilla: erityisesti Espoossa, Jyväskylässä, Tampereella ja Helsingissä piraatit ovat vahvoilla.

Kuluneiden kampanjaviikkojen aikana olen päässyt keskustelemaan lukuisiin vaalipaneeleihin ja juttelemaan kadulla satojen, ellei tuhansien, äänestäjien kanssa. Reaktiot ovat olleet lähes yksinomaan positiivisesti yllättyneitä. Vaaliohjelmamme tuntuu osuvan ihmisille tärkeisiin asioihin, ja vaikeina aikoina piraattien perussanomaan kuuluva tarve avoimemmalle päätöksenteolle ja todellisille vaikuttamisen mahdollisuuksille korostuu entisestään.

Samasta yhteydestä kumpuaa myös piraattikampanjan suurin haaste. Meillä ei ole rahaa hukuttaa ihmisiä mainostulvaan lehtien sivuilla tai katujen varsilla – televisiosta puhumattakaan. Huomattavaan osaan erilaisista vaalitapahtumista mielipiteitä esittelemään ovat tervetulleita vain jo vallassa olevat puolueet.  Tarvitsemme kaikkien apua, jotta saamme tiedon teemoistamme, ajatuksistamme ja ratkaisuistamme mahdollisimman monen äänestäjän tietoisuuteen.

Jos olet sitä mieltä että piraattien ohjelmissa tai ehdokkaissa on potentiaalia, kerro siitä myös kavereillesi. Käy tapaamassa paikallisia piraattiehdokkaita vaalitapahtumissa ja paneeleissa, vieraile vaalimökeillä ja -teltoilla – Ja ennen kaikkea: käy äänestämässä.

Muutoksia ei tapahdu, niitä tehdään.