Vaalit sunnuntaina, vakioveikkaus lauantaina

Tämä on aihe, joka nousee esiin vaaliteltoillamme jatkuvasti. Vaaleissa äänestäessä ei ole tarkoitus arvata voittajaa: veikkaus sen sijaan tarjoaa useampia pelivaihtoehtoja joissa voittajan arvaamisella voi jopa tienata rahaa. Vaaleissa äänestämisen tarkoituksena on antaa tukesi sellaiselle puolueelle ja ehdokkaalle, jotka edistävät sellaista yhteiskuntaa jonka sinä haluat.

Entä jos juuri minun ehdokkaani ei mene lävitse – ääni menee hukkaan!

Ei mene. Jokainen vaaleissa saatu ääni antaa ehdokkaalle ja puolueelle lisää mahdollisuuksia viedä asiaansa eteenpäin:  annetut äänet luovat painetta muille puolueille huomioida vaaliteemoja sekä antavat uskottavuutta ja  painoarvoa vaalien väliseen vaikuttamistyöhön (virkamiestapaamiset, lobbaaminen, lausunnot).

Lisää piraatteja parlamenttiin!

Näissä vaaleissa on erityisen tärkeää juuri piraattien kannattajien raahautua äänestyskopeille sankoin joukuin. Mikäli äänestysaktiivisuus ei ennakkoäänestyksen vauhdista paljoa nouse, tullaan jälleen näkemään yhdet ennätyksellisen alhaisen äänestysprosentin vaalit:  jos äänestysprosentti alkaa kolmosella tai nelosella, mitä vain voi tapahtua ja jokaisella annetulla äänellä on normaalia suurempi merkitys. Eikä pidä unohtaa nurkan takana olevia eduskuntavaaleja  – eduskuntavaalien ennakkoasetelmat luodaan näiden vaalien tuloksen kautta. Äänestä piraatit parlamenttiin.