Kiitos! ja Tervetuloa!

Tänään saatiin maaliin jälleen yksi etappi matkalla kohti Suomen ensimmäisiä piraattivaltuutettuja. Puolueen aktiivit toimittivat oikeusministeriöön hakemuksen puoluerekisteriin merkitsemisestä sekä hieman yli 5000 kannattajakorttia. Viiden tuhannen kortin kerääminen oli hieno suoritus kattavalta joukolta puolueen aktiiveja, kannattajia ja politiikasta kiinnostuneita. Todella suuret kiitokset kaikille katukampanjaa tekemässä olleille aktiiveille, kortteja tilanneille ja postittaneille puolueen jäsenille ja muille puolueen politiikasta kiinnostuneille, sekä tietenkin kaikille teille allekirjoittaneille. Piraattipuolue jatkaa työtään avoimen hallinnon, vapauden, yhdenvertaisuuden ja yksityisyyden puolesta.

Ja aika mielenkiintoisissa merkeissä sitä työtä päästäänkin jatkamaan!

Euroopan parlamentissa tapahtuu paljon mielenkiintoista esimerkiksi yksityisyyteen ja digitaalisten markkinoiden kehittymiseen liittyen. Piraattimeppi Julia Reda on monessa mukana, ja on päässyt Greens/Efa -ryhmässä toimiessaan moniin oikeisiin pöytiin tuomaan piraattinäkökulman mukaan päätöksentekoon. Voit seurata hänen toimintaansa täältä.

Islannissa Panamapaperit ovat aiheuttamassa vaalien aikaistumisen tulevalle syksylle. Piraattipuolueen lähtiessä kohti vaaleja vahvasta gallupjohdosta on hyvin mahdollista että syksyllä nähdään maailman ensimmäinen piraattipääministeri.

Myös kotimaassa piraattien kannatus on hyvässä huudossa. Gallupeissakin piraattipuolue on erottunut edukseen selkeästi isoimpana eduskunnan ulkopuolisista puolueista. Piraatit olivat suurin pienistä jo vaaleissa, ja ovat ainoana eduskunnan ulkopuolisista puolueista nostaneet kannatustaan vaalien jälkeenkin. Tältä pohjalta on hyvä tähdätä ensi vuoden kuntavaaleihin ja kohti suomen ensimmäisiä pirattivaltuutettuja!

Jo sitä ennen tapahtuu paljon mielenkiintoista. Kuntavaaliehdokkaiden etsintä on käynnissä ja ajatuksia kampanjaa ja vaaliohjelmaa varten keräillään kevään mittaan. Kesäkuussa piraatit kokoontuvat puoluekokoukseen jossa luodaan suuntaviivoja siihen mennessä jo puoluerekisteriin palanneelle puolueelle. Mielenkiintoisimpana kysymyksenä varmasti ovat henkilövalinnat. Ketkä johtavat piraatteja kohti kuntavaaleja? Vaikka piraatit ovat paikallistason aktivismiin nojaava puolue antaa kokouksessa valittava puoluehallitus toiminnalle kasvot etenkin median näkökulmasta.

Nyt onkin erinomainen hetki liittyä piraatteihin ja olla mukana vaikuttamassa puolueen toimintaan sen todennäköisen läpimurron aattona.

Kiitos! ja Tervetuloa!

Arto Lampila

Puoluesihteeri

Piraattipuolue